Alt popisek

Ohlédnutí za koncertem Melodio pro Radka

Když se lidé s dobrým srdcem a stejnými hodnotami spojí, vznikají krásné věci. To vše umocněné atmosférou nádherného místa s neméně úchvatnou akustikou dodalo benefiční akci 2.10.2024 v Gabriel Loci další rozměr. Koncert pro nevidomého Radka byl unikátním hudebním zážitkem.

Marimba a vibrafon, které rozezněly sál, nejsou běžnými nástroji – stejně jako Melodio není obyčejný nadační fond. Spojuje lásku k hudbě s touhou pomáhat lidem, což bylo cítit po celou dobu koncertu. Příjemná nálada a zajímavé skladby posluchače zcela vtáhly. Slyšeli jsme akustické verze skladeb i populární písně, které andělským hlasem zazpívala zakladatelka fondu Šimona Mašková.

Když se blížil konec koncertu, podíval jsem se na hodinky a zjistil, že uběhla hodina a půl. Hodina a půl, během které jsem přestal vnímat čas a byl plně přítomný v tom výjimečném okamžiku. To svědčí o tom, že akce byla nejen dobře připravená, ale i skvěle provedená. Takové akce mají obrovský smysl – nejen pro postižené, pro které jsou určeny, ale i pro každého, kdo na ně zavítá. Odnášíte si hřejivý pocit z toho, že pomáháte těm, kteří to potřebují, a spolu s tím i spoustu pozitivních emocí a energie.



Autor: kouč Vojtěch Cibulka

Foto: Veronika Veru Pilařová